Voteaza
Doneaza

Marius Denes

EDUCATIE

 

Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti”

2001-2013

 

Incep studiul pianului la varsta de 6 ani, la Liceul de Muzica ‘Dinu Lipatti‘ din Bucuresti.

Debutul in activitatea pianistica il fac in anul 2002, castigand preselectia pentru participarea la Concours Musical de France ‘Ginette Gaubert’ Paris, unde am reprezentat Romania si am castigat Premiul cel mare in martie 2003.

In perioada urmatoare, particip si castig o serie de concursuri nationale si internationale care vor determina drumul pe care m-am hotarat sa pasesc.

Sunt olimpic din clasa a 4-a, reusind sa mentin pozitia intai, fiind prezent la toate olimpiadele de muzica nationale pana in finalul liceului. Detin in jur de 30 premii internationale in Italia,Grecia, Franta. In 2008 sunt distins cu Premiul Muzical „Eugen Barbu” –acordat de Fundatia Umanista „ROMANIA MARE”  si Premiul de Excelenta Oferit de Ministerul Educatiei – 2008

Am sustinut diferite recitaluri in Sala de concerte Mihail Jora la Radio, Studioul televiziunii “Romania de maine”, la Radio Romania Cultural, in Sala Mica si in sala Mare a Ateneului Roman.

Am participat la numeroase festivaluri cum ar fii :

-George Enescu

-Tinere Talente – Rm.Valcea

-Tinerii si muzica – Teatrul ACT

Am debutat ca pianist conertist la varsta de numai 11 ani, alaturi de orchestra Liceului “Dinu Lipatti”, iar apoi dupa putin timp concertez alaturi de orchestrele filarmonicilor de stat din Romania,sub bagheta dirijorilor Stefan Novak(Satu Mare), Alexandru Ganea (Pitesti), Dorin Frandes (Arad),

Romeo Rimbu  (Ploiesti), Alexandru Iosub (Craiova),

Ovidiu Balan (Milano), Mihail Secikin (Botosani),

Cristian Sandu (Rm.Valcea).

 

In prezent sunt student in anul I la Facultatea de Interpretare, sectia pian din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

 

Ca planuri de viitor, intentionez sa ajung cat mai sus, sa concertez pe marile scene ale lumii si sa bucur oamenii cu muzica mea .

 

PERSONAL

 

Hobby-uri

 

Imi place mult sa ma documentez, sa vizionez documentare sa dezvalui mistere, sa aflu cat mai multe despre lume si sa deslusesc ghicitorile si paradoxurile lumii precum un arheolog care face permanent o descoperire noua.

La fiecare compozitor nou pe care il abordez, imi place sa aflu cat mai multe despre el, despre valorile pe care le promoveaza.

Mereu am fost pasionat de muzica si de personalitatile mari care au influentat omenirea.

Imi doresc sa cant, sa calatoresc, si sa ma dezvolt intr-o maniera luminata si echilibrata.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin