Voteaza
Doneaza
News

Concertul de Caritate editia a IV-a

Published on 04/11/2017 under Blog
Arta a fost dintotdeauna cel mai bun pansament pentru suflet. Artiștii – de foarte multe ori neînțeleși – sunt cei atinși de Dumnezeu și înzestrați cu harul divin de a crea. Aproape toți au fost niște vizionari pe care publicul larg nu a reușit mereu să-i accepte, în timpul vieții și asta pentru că, probabil, viziunea nu le fusese facil comunicată. Dar generațiile următoare, profitând de progesul societăților au reușit să le descifreze munca, să o interpreteze și să o reinterpreteze, ba chiar să o și înțeleagă și să o promoveze în consecință. Împărați, regi sau fețe bisericești, toți împreună au acordat forță artiștilor, s-au bucurat de frumusețea lucrărilor lor, dar i-au și pedepsit atunci când i-au considerat retrograzi sau nealiniați idealurilor lor. Ceea ce nu a reușit însă nimeni a fost să îi șteargă cu buretele din istoria umanitații, iar arta a dăinuit peste mii și sute de ani și încă ne este greu noua, muritorilor de rând, să deslușim toate mesajele și alegoriile marilor creatori.

Asociația “Aripi pentru Talente” și-a creat deja un obicei am putea spune și anume acela de a acorda tinerilor artiști un suport pe perioada dezvoltării lor. Aripi pentru a putea crea și pentru a lăsa ceva în urmă. Sâmbătă seara, într-un teatru vechi, cu patina timpului, dar primitor și cald a avut loc a IV-a ediție a concertului caritabil organizat de Asociația ARIPI PENTRU TALENTE, cu un afiș notabil și cu o prezență numeroasă în auditoriu. De această dată fondurile strânse s-au îndreptat catre arta plastică, mai exact către pictură. Peste 100 de lucrări ale unor tineri extrem de talentați au fost analizate cu maximă atenție de un juriu de specialiate, iar decizia nu a fost deloc simplă. Marele câștigător a fost SIMION EDUARD ANDREI  cu a sa lucrare VULPEA SI TRANDAFIRUL, el intrând în posesia unui premiu de 2000 de euro si, în plus, va avea posibilitatea de a expune într-o expoziție bucureșteană mai multe lucrări, undeva în toamna acestui an…
Simpatic și extrem de talentat a fost tânărul ALEXANDRU DAVID, din Iași. Având doar 11 ani, nu se încadra în regulamentul concursului, însă Asociația “ARIPI PENTRU TALENTE” a considerat că o asemenea valoare merită prețuită, i-a oferit un premiu special și l-a arătat deja lumii pentru artistul despre care cu siguranță o să mai auzim…
Premiul vot online ( cu peste 1100 like-uri si 145 voturi pe pagina) in valoare de 500 euro a revenit tanarului Perianu Mihai cu lucrarea Peisaj Innourat.
 
Juriul a  fost format din:Prof Univ. dr. Catalin Bălescu Rector al UNArte Bucuresti, Conf. Univ. Dr. Eugen Alexandru Gustea, prorector al UNArte, Prof. univ Dr. Bogdan Severin Hojbotă, profesor UNArte, Dr. Virgil Ștefan Nițulescu – Presedintele Retelei Nationale a Muzeelor din Romania si Codrin Mircea artist si designer.

Pe scena teatrului Elisabeta au urcat nume ale muzicii românești, uniți de demersul caritabil al Asociației. Un spectacol extrem de placut, deschis de laureatul ediției trecute “Aripi pentru Talente”, pianistul Leonard Mocanu, care ne-a reamintit de tehnica-i deosebită cu sprijinul unei “Fantezii” a lui Chopin. Chitaristul Laurențiu Ganea ne-a adus cateva piese din perioada barocă , iar violonista Simina Croitoru ne-a încântat cu valsuri de Kreisler, acompaniată fiind de excelentul pianist Alexandru Burcă. Baritonul Răzvan Georgescu a contribuit la succesul serii cu arii din Don Carlos și Don Giovanni, iar Ion Bogdan Ștefănescu a fost realmente senzațional cu al său flaut de aur, și la propriu și la figurat. Acompaniat de Costin Soare la chitară a electrizat publicul, chiar și cei mai mici spectatori fiind vrăjiți de flautul fermecat. 
Multumim inca o data sponsorilor si partenerilor si vă asteptam cu drag la urmatoarea ediție ARIPI PENTRU TALENTE!
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin